Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدارس هیات امنای جمله مدارسی است که طی دهه اخیر شکل گرفته و یکسری از اختلافات نشان از توجه به روند فعالیت‌های این مدارس دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ مدارس هیات امنایی، جزو مدارس غیر دولتی هستند که هدف از تاسیس آنها، استفاده از مشارکت‌های مردمی برای خودگردان کردن مدرسه است. مدرسه هیات امنایی یک مدرسه عادی و کاملا معمولی با شیوه مدیریتی متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولیت مدیریت به‌جای یک فرد بر عهده هیات امنا است. مسئولان این مدارس باید در راستای تربیت صحیح و تقویت تحصیلی دانش آموزان تلاش کنند اما این مدارس چندین سال شکل گرفته و چالش های مخصوص به خود را دارد.

طی سال تحصیلی جدید در یکی از مدارس هیات امنایی تغییر مدیر مدرسه حاشیه ساز شده است.

از یک سو والدین مدعی هستند که تخلف برای تعیین مدیر مدرسه شهید بهشتی رخ داده و از سوی دیگر آموزش و پرورش این ادعاها را نمی پذیرد و این چالش ها در تصمیم‌گیری‌ها سوالاتی را نسبت به مدارس هیات امنایی مطرح می کند.

شکایت اعضای هیات امنا از عمکرد مدیر مدرسه

مهدی کیانی، رئیس هیات امنای مدرسه شهید بهشتی درباره تغییر مدیر یکی از این مدارس هیات امنایی و حواشی آن به خبرنگار اجتماعی برنا گفت: مطابق اساس‌نامه مدارس هیات امنایی باید سه مدیر از سوی اعضای هیات امنا مدیر به آموزش‌وپرورش معرفی شود که از بین 3 نفر کاندیدا یک نفر به عنوان مدیر مدرسه انتخاب شود.

او افزود: در شرایط کنونی آموزش‌وپرورش بدون در نظر گرفتن جایگاه هیات امنا یک فرد را به عنوان مدیر منصوب کرده است. در حالی که این اقدام خلاف مقررات است. در حالی که مدیر منصوب شده صلاحیت لازم را ندارد.  این فرد سه ماه به عنوان مدیر فعالیت کرده است اما تاکنون هیچ برنامه مشخصی نداشته و مدرسه انسجام مورد نیاز را ندارد.

کیانی تصریح کرد: تاکنون هیات مدیره چندین بار جلسه برگزار کرده است، اما ماحصل این نشست‌ها فقط وعده و وعید بود.

رئیس هیات امنای مدرسه شهید بهشتی افزود: از زمان فعالیت مدیریت جدید کیفیت آموزشی در مدرسه تنزل یافته است. البته در این مدت تخلفات فراوان در این مدرسه اتفاق افتاده است. برای مثال این فرد چک‌هایی از دانش آموزان با مبلغ 7 میلیون تومان را  اخذ کرده است. در حالی که در این اقدام چک‌ها به اولیا عودت داده شد. این مدرسه از لحاظ مدیریتی با مشکلات متعدد مواجه است.

تخلف در یکی از مدارس هیات امنایی

زهرا یکی از والدین دانش‌آموزان مدرسه هیات امنایی شهید بهشتی است. او درباره روند آموزش در این مدرسه به خبرنگار برنا گفت: آموزش‌وپرورش بدون هماهنگی با هیات امنا به عزل مدیر قبلی این مدرسه پرداخته است. هم‌اکنون بیش از یک ماه است که به‌دلیل عدم مهارت معلم کلاس دوم با کادر مدرسه مشکل داریم.

او تاکید کرد: معلم پایه دوم تدریس مناسبی ندارد و نسبت به مسائل درسی مسلط نیست. با وجود پیگیری‌های فراوان اقدامی برای تعویض معلم انجام نشده است.

این مادر دانش آموز گفت: بر اساس قوانین مصوب مجلس در مدارس هیات امنایی آموزش‌وپرورش موظف است سه تا 5 نفر را به هیات امنا معرفی کرده یا هیات امنا  افرادی را به عنوان کاندیدای مدیریت مدرسه به هیات امنا معرفی کنند تا از بین این افراد تعامل برای انتخاب مدیر ایجاد شود. هرچند آموزش‌وپرورش به شکل داوطلبانه فردی را به عنوان مدیر مدرسه انتخاب کرده که این مقوله خلاف قانون مدارس هیات امنایی است.

آخرین اقدامات برای رسیدگی به مدرسه هیات امنایی

در ادامه رسول پاپایی، مدیرکل امور شوراها و مناطق آزاد تجاری وزارت آموزش و پرورش به خبرنگار اجتماعی برنا گفت: براساس بررسی‌های به عمل آمده و پیگیری‌های مدیریت منطقه مدیریت پیشین مدرسه بنابر رای هیات تخلفات اداری به دو سال تنزل محکوم شد.

به گفته او با گذشت ۵ ماه فرصت از سوی آموزش‌وپرورش منطقه، مدیریت پیشین موفق به اثبات بی‌گناهی در مراجع قضائی نشد و حکمی مبنی‌بر توقف رای صادره تاکنون به منطقه واصل نشده است.

پاپایی تاکید کرد: اداره آموزش‌وپرورش منطقه در تیر سال جاری با تماس با رئیس هیات امنا از او خواسته که افراد واجد شرایط مدنظر را برای تصدی پست مدیریت معرفی کند که هیات امنا صرفا فقط خانم معاون مدرسه را معرفی کرده که پس از بررسی برای تصدی پست مدیریت حائز شرایط لازم نشدند. از طرفی در فرایند انتصاب مدیران هم شرکت نکرده است.

به گفته او این موضوع به اطلاع رئیس هیات امنا رسانده شد و منطقه مطابق مقررات و پس از اخذ مجوز از اداره کل، مدیر جدید را منصوب کرد.

این مقام مسئول درباره اخذ چک از اولیا توسط مدیر در طول تابستان افزود: به محض اینکه منطقه متوجه موضوع شده ضمن ابلاغ تذکر به مدیر مدرسه عودت همه چک‌ها و دریافت رسید از اولیا را خواست. قبل از شروع سال تحصیلی همه چک‌ها عودت داده شد و رسید آن در آموزش‌وپرورش منطقه موجود است.   

خلا قانونی در مدارس هیات امنایی

از یک سو خانواده‌ها انتظار دارند در مدارس هیات امنایی همان‌طور که از اسمش مشخص است مدیریت به شکل هیاتی و چند نفره باشد تا از بروز نارسایی‌ها در مدیریت مدرسه و کیفیت آموزش دانش آموزان لطمه وارد نکند از سوی دیگر وزارت آموزش و پرورش این اهمال را برعهده خانواده‌ها می‌داند. با این تفاسیر باید گفت که مدارس هیات امنایی از خلا قانونی رنج می‌برند و همین امر می‌تواند نارسایی‌های متعدد را برای والدین، کادر مدرسه و معلمان به‌دنبال داشته باشد.

//انتهای پیام: 5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مدارس هیات امنایی زهرا سلیمانی مدارس هیات امنایی مدرسه هیات امنایی رئیس هیات امنا عنوان مدیر آموزش وپرورش دانش آموزان مدیر مدرسه شهید بهشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۴۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری با موضوع ثبت نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ که امروز بعد از ظهر برگزار شد، اظهار کرد: فردا ۱۹ اردیبهشت، ثبت نام دوره ابتدایی به صورت رسمی و کار سازماندهی امور سال آینده نیز آغاز می‌شود.

طریفی حسینی ضمن تبریک به معلمان عزیز، تصریح کرد: دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم، انتظاراتی از معلمان مطرح شد؛ اول، سرفصل تحول است که با توجه به نقشه راه تدوین‌شده و نگاشت مدرسه‌ای سند تحول آن را به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌کنیم و با برنامه مشخص مدرسه‌محور کار کیفیت‌بخشی را دنبال خواهیم کرد.

معاون وزیر آپ با اشاره به توانمندسازی معلمان، ابراز کرد: این د‌وره توانمندسازی به‌صورت ویژه در دوره ابتدایی نظام دوری را اجرا خواهیم کرد. این اتفاق با محوریت دانشگاه فرهنگیان و گروه‌های آموزشی نیز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تابستان امسال دوره توانمندسازی به صورت حضوری و مجازی انجام می‌شود، عنوان کرد: در این دوره قصد داریم معلمان را واجد شرایط کنیم تا کیفیت آموزشی را مدنظر داشته باشیم.

برنامه‌های پرورشی با هویت دوره ابتدایی انجام می‌شود

طریفی حسینی افزود: ارتباط تنگاتنگی با معاونت پرورشی و فرهنگی داریم؛ برنامه‌های پرورشی با هویت دوره ابتدایی انجام می‌شود. در حوزه تربیت بدنی و تامین زیرساخت ورزشی اقداماتی انجام دادیم.

وی اضافه کرد: هزار فضای ورزشی استاندارد درون مدرسه‌ای راه‌اندازی و تجهیز خواهیم کرد تا کیفیت در بخش ساحت زیستی افزایش پیدا کند.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آپ، خاطرنشان کرد: معلمان علاوه‌بر انتقال دانش‌، به موضوع پرورش هویت دانش‌آموزان و کشف استعدادهای دانش‌آموزان باید توجه ویژه‌ای داشته باشند.

طریفی حسینی با بیان اینکه استعداد‌پروری و مهارت‌آموزی پروژه اصلی ماست، ادامه داد: به صورت ویژه از انعطاف در سند ۱۰۰ ساعت در اختیار مدرسه وجود دارد که علاوه‌بر برنامه‌های درسی باید برنامه‌ریزی کنند و متناسب با شرایط مدرسه فعالیت‌هایی را طراحی کنند.

وی با اشاره به اینکه کیفیت نیروی انسانی بسیار مهم است، گفت: شیوه جذب آموزش و پرورش تغییر کرده است و دومین آزمون با رویکرد شایسته‌محوری ۲۸ هزار ر‌دیف استخدامی داریم که مرحله اول آن برگزار شده است. ارزیابی تکمیلی از روز گذشته شروع شده و تا خرداد ماه تکمیل شود و از مهر ماه از این معلمان استفاده خواهیم کرد.

طریفی حسینی با بیان اینکه برنامه‌های ویژه‌ایی برای فرهنگیان طراحی شده است، اظهار کرد: طرح شهید همت برای توانمندسازی معلمان انجام شده است. ۱۹۶ هزار از معلمان جدید‌الاستخدام هستند و دوره توانمندسازی را می‌گذرانند، ریل‌گذاری باید پیش روی ما باشد و برنامه‌های دوره ابتدایی را هدایت کنیم.

طریفی حسینی با بیان اینکه کیفیت مدارس دولتی یکی از دغدغه‌های آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد: مجموع استخدام ها ۲۰۰ هزار بوده است و حجم استخدام‌ها نویدبخش این است که معلمانی را داریم که می‌توانیم حساب ویژه‌ای روی آن‌ها داشته باشیم.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: ۲۸ هزار نفر به عنوان معلم انتخاب می‌شوند و می‌توانند به عنوان معلم توفیق خدمت داشته باشند.

وی با اشاره به ماهیت جلسه، اظهار کرد: ستاد پروژه مهر در ابتدای فرآیندها و امور سال تحصیلی پیش رو تشکیل می‌شود که از اسفند مقدمات آن طراحی شده است.

طریفی حسینی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها ثبت‌نام دانش‌آموزان بوده و اولویت با ثبت نام پایه اول است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اولین ساماندهی پروژه ثبت‌نام با سال گذشته فرق آن چنانی نداشته است، اظهار کرد: از فردا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و هدف تسهیل‌گری در ارائه خدمت است.

وی با بیان اینکه قواعد کلی در آیین‌نامه اجرایی مدارس به صراحت آمده است، تصریح کرد: همچنین در این نوع از ثبت نام حق انتخاب بیشتری به والدین دادیم و در خصوص نظارت بر ثبت نام تیم‌هایی در مناطق مستقر می‌شوند که بر ثبت نام نظارت ویژه‌ای داشته باشند.

تایید اطلاعات‌شده توسط مدیر مدرسه انجام می‌شود

طریفی حسینی با بیان اینکه شرط ثبت‌نام در پایه اول سنجش نوآموزان است، ابراز کرد: همچنین باید نتیجه سنجش مشخص شده باشد، اگر خانواده‌ای نسبت به سنجش اقدام نکرده است باید ابتدا اقدام کند، سپس کار ثبت نام الکترونیک را انجام دهد؛ این امر یک نوع ثبت اولیه است و مدیر مدرسه شرایط دانش‌آموز را احراز می‌کند و پس از عدم وجود مشکل ثبت نام قطعی می‌شود.

وی افزود: ثبت اول توسط والدین و تایید اطلاعات ثبت‌شده توسط مدیر مدرسه انجام می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۴۰ خیرمدرسه ساز در چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری رویدادهای مشترک منطقه ۱۰ اصفهان با مدارس حصه
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • همایش تجلیل از معلمان نمونه در گناوه برگزار شد
  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • پیشرفت و تغییر در جامعه از خط سیر مدرسه و معلم می‌گذرد
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند