Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

رسول پاپایی به تبیین عملکرد مدارس هیئت امنایی پرداخت و اظهار کرد: مدارسی داریم که دولتی هستند ولی شیوه مدیریت آنها به شیوه مشارکتی است؛ این مدارس با مدیریت به شیوه هیئت امنایی اداره می‌شوند و کاملاً دولتی هستند.

وی افزود: اشتباهی پیش آمده که این مدارس چون برای خدمات فوق برنامه هزینه دریافت می کنند، شاید نوع خاصی از مدارس باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که مدارس هیئت امنایی، مدارس خاص نیستند، بلکه کاملاً دولتی بوده و سبکی از مدیریت مشارکتی را پیاده سازی می کنند.

مدیرکل امور شوراها و مناطق آزاد تجاری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در این مدارس، هیئت امنا تشکیل می‌شود، درباره هیئت امنا توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: هیات امنا مدرسه که علی القاعده از افراد ذی نفوذ فرهنگی، اجتماعی و صاحبان کسب و کار و معتمدان اولیاء هستند سه نفر از افراد واجد شرایط قوانین جاری آموزش و پرورش را که از همکاران فرهنگی هستند به اداره آموزش و پرورش معرفی می کنند و در نهایت منطقه یکی از آنها را به عنوان مدیر انتخاب می‌کند. این مدیر مدرسه باید یک برنامه عمل سالانه جامع را در قسمت‌های مختلف تدوین کند و هیات امنا با جذب منابع و بسط مشارکت در کنار هزینه خدمات، وظیفه حمایت مالی و معنوی از برنامه مدیر را به عهده دارند.

پاپایی ادامه داد: هیئت امنا با نفوذی که در خانواده‌ها دارد و بسترهایی که خودشان می‌توانند ایجاد کنند برنامه عمل مدیر را حمایت و هدایت می کنند. هیئت امنا از اولیای متنفذ دانش آموزان هستند اما ممکن است جزو افراد و چهره‌های ملی سرشناس نیز باشند که می‌توانند محل بسط فرهنگ مشارکت، جذب منابع مالی و معنوی و سرمایه اجتماعی برای مدارس باشند.

وی ساعات فوق برنامه را نیز اعلام کرد و گفت: این مدارس می‌توانند ساعاتی را به فوق برنامه اختصاص دهند که در هر هفته برای دوره ابتدایی هشت ساعت، دوره متوسطه اول ۱۰ ساعت و دوره متوسطه دوم ۱۲ ساعت است.

مدیرکل امور شوراها و مناطق آزاد تجاری وزارت آموزش و پرورش، سیاستگذاری، برنامه‌ریزی، نظارت و اجرا در مدارس هیئت امنایی را بر عهده سازمان مدارس غیردولتی دانست و گفت: سیاست کلی مل در بحث توسعه مدارس هیئت امنایی توسعه کیفی به جای توسعه کمی است که سیاست به اطلاع مدیران ما در استان ها ابلاغ شده است.

پاپایی با اشاره به آسیب‌شناسی صورت گرفته  از مدارس هیئت امنایی گفت: به جای رشد کمی باید کیفیت این مدارس بالا ببریم، زیرا مردم در این مدارس مشارکت مادی و معنوی دارند و حق آنهاست که فرزندشان در مدارس با کیفیت تری درس بخوانند البته عموماً خانواده‌ها تفاوت بین این مدارس و مدارس دیگر را متوجه هستند و استقبال خوبی از این مدارس دارند.

وی افزود: بدون شک نواقصی هم وجود دارد و سطح کیفی همه این مدارس یکسان نیست اما به صورت کلی این مدارس عموما از امکانات و برنامه های آموزشی بهتری برخوردارند.


وی خاطر نشان کرددر کل کشور حدود ۳۳۲۰ مدرسه هیئت امنایی داریم که ۳۰۰ مورد آن در تهران است. یکی از محاسن مدارس هیئت امنایی این است که برنامه عملشان در منطقه و سپس شورای آموزش و پرورش استان بررسی شده و نرخ خدمات فوق برنامه با توجه به پتانسیل و توان هر منطقه مشخص می‌شود.

مدیرکل امور شوراها و مناطق آزاد تجاری وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه اصولاً در مدارس هیئت امنایی چیزی به نام «شهریه» نداریم، بلکه نرخ خدمات فوق برنامه است که قبل از ثبت نام در معرض دید اولیاء قرار می‌گیرد و از آن مطلع می‌شوند عنوان کرد: نرخ خدمات فوق برنامه هزینه‌ اندکی است که مصوبه شورای آموزش و پرورش در هر استان و منطقه را دارد. در برخی استان‌ها در سال گذشته نرخ فوق برنامه حدود ۱۰۰ هزار تومان بود.

پاپایی با بیان اینکه مرجع تصمیم‌گیری درباره نرخ هزینه خدمات فوق برنامه، شورای آموزش و پرورش است گفت: در این شورا علاوه بر حضور استاندار و فرماندار نمایندگان اولیاء و اساتید دانشگاه هم  حضور دارند.

وی با اشاره به آسیب‌شناسی از مدارس هیئت امنایی در راستای توسعه کیفی گفت: بخشنامه‌ای در راستای توسعه کیفی آماده کرده‌ایم و اصراری نداریم بر تعداد هیئت امنایی‌ها افزوده شود، اما اصرار داریم به لحاظ کیفیت ارتقاء یابند. اگر این  بخشنامه ارسال شود، هر مدرسه هیئت امنایی که با مدرسه عادی تفاوتی در کیفیت و سطح برنامه نداشته باشد مجوز هیئت امنایی‌اش بر اساس ارزیابی‌هایی که صورت می‌گیرد لغو خواهد شد.

مدیرکل امور شوراها و مناطق آزاد تجاری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با ارسال بخشنامه شاهد خواهیم بود که هیئت امنا از حالت انفعال خارج شده و پویا می شود.

پاپایی به مشارکت خوب اولیاء در امور مدارس هیئت امنایی نیز اشاره کرد و گفت: اولیاء در اغلب مدارس هیات امنایی علاوه بر اینکه هزینه فوق برنامه مصوب شورای آموزش وپرورش را می پردازند با مشاهده برنامه‌های کیفی مدرسه  مشارکت های فکری و گوناگونی با مدیر و هیات امنا دارند و علاوه بر مسائل مالی در مسائل فرهنگی، پرورشی، اردوها، کلاس‌های مشاوره‌ای و مصون سازی بچه‌ها از آسیب ها نیز مشارکت خوبی دارند.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: شهریه مدارس مدارس هیات امنایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۵۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ۴۰ خیرمدرسه ساز در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با اشاره به مشارکت ۴۰۰ خیر در مدرسه سازی چهارمحال و بختیاری گفت: این تعداد خیر تاکنون بیش از ۴۰۰ فضای اموزشی، پرورشی و ورزشی را احداث و در اختیار آموزش و پرورش قرارداده اند.
آقای کریمی افزود: ۸۲ مدرسه در استان توسط خیرین در دست احداث است که تعهد خود را پرداخت کرده اند و با تأمین ۵۰۰ میلیارد تعهد دولت به زودی به بهره برداری می‌رسند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز باتاکید به کمبود هزار کلاس درس افزود: ۲۰ مدرسه نیمه تمام در استان وجود دارد که سهم دولت پرداخت شده و برای تکمیل آنها مشارکت خیرین ضرورت دارد. آقای امیریان ابراز امیدواری کرد با جشنواره ۲۶ خیرین مدرسه ساز استان تکمیل این طرح‌ها توسط خیرین تسهیل و تسریع شود.
مدیرکل روابط عمومی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در این جشنواره مشارکت خیرین برای ساخت مدرسه در دو سال و نیم اخیر را ۵۰ درصد اعلام کرد و گفت: دراین مدت با مشارکت خیرین و دولت ۳۱ هزار و ۸۷۷ کلاس درس در کشور ساخته شد.
وی ساخت ۲۰۰ مدرسه در مقیاس بزرگ درکشور در برنامه هفتم توسعه، توجه به مدرسه به عنوان کانون پیشرفت توسعه محله، توجه به معماری ایرانی و هویت بخشی به مدارس را از جمله راهبرد‌های سازمان مطبوعش درسال جاری دانست.
خواجه صالحیانی گفت: این مهم محقق نمی‌شود مگر با مشارکت جدی خیرین مدرسه ساز.
استاندار چهارمحال و بختیاری نیز اعتبارات سفر‌های استانی رئیس جمهور را برای مدارس استان ۷۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: با جذب این اعتبارات قطعا مدارس کانکسی و غیراستاندار از چرخه آموزش و پرورش حذف و مدارس مستحکم و مطابق با استاندارد‌های ملی جایگزین خواهد شد.
در جشنواره ۲۵ خیرین مدرسه ساز در استان چهارمحال و بختیاری ۶۴ میلیارد تومان متعهد شدند که تا کنون ۷۰ درصد آن محقق شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی دانلود

دیگر خبرها

  • ۹ معلم مدارس غیردولتی استان سمنان تقدیر شدند
  • توانمندسازی معلمان مدارس غیر دولتی سمنان در دستور کار است
  • ساخت ۴۳ مدرسه با حدود ۲۰۰ کلاس درس در استان مازندران
  • تجلیل از ۴۰ خیرمدرسه ساز در چهارمحال و بختیاری
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • حمایت از معلمان مدارس غیردولتی در قانون جدید این مدارس، مد نظر است
  • هزینه فوق برنامه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی جدید ۴۰ درصد شهریه می‌شود
  • مدارس در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرند
  • جذب ۱۵۰۵ معلم جدید در کردستان
  • تعیین شهریه مدارس غیردولتی براساس الگوی شهریه