Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-09@15:36:16 GMT

قربانی شدن حق تحصیل رایگان در سایه بی نظارتی

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۰۲۵۹۱

قربانی شدن حق تحصیل رایگان در سایه بی نظارتی

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج هرمزگان به نقل از  شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ چند سالیست که مشکلات اقتصادی گریبان گیر اقشار ضعیف جامعه شده و خانواده هایی که فرزندان بیشتری  دارند این فشار را بیشتر احساس می کنند؛ این در حالی است که جمعیت ایران به سوی پیری می رود و اگر این روند ادامه پیدا کند تا سالیانی نه چندان دور شاهد جمعیت عظیم بازنشسته و مصرف کننده ای هستیم که تامین مالی آن ها بر دوش جمعیت محدود جوانان کشور خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این توصیفات و طبق اصل سوم قانون اساسی ( آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه و در تمام سطوح و تسهیل و تعمیم آموزش عالی) انتظار می رود که آموزش و پرورش رایگان و با کیفیت در کشور اجرا شده تا انگیزه حداقلی و اطمینان روانی خانواده های ایرانی برای فرزند آوری ایجاد شود.

 

مدارس هیات امنایی، مدارسی هستند که در جهت کیفی سازی آموزش، از طریق تغییر در شیوه مدیریت و نقش آفرینی در فرآیند تحصیلی و تربیتی ایجاد می شوند؛ چند سالی است که مدارس دولتی و خیرساز به سرعت تبدیل به مدارس هیأت امنایی می شوند.

مدارس دولتی روزی محل آموزش پدران و مادران این دوره بوده و سهم مهمی در پرورش و پیشرفت اقشار ضعیف و حتی توانمند داشته اما اکنون که برای ثبت نام کودکانشان به آنجا مراجعه می کنند؛شاهد گرفتن برچسپ هیات امنایی و در پی آن دریافت شهریه برای ثبت نام هستند.

مسئولان اما این اقدام به گرفتن شهریه را تخلف می دانند زیرا در اساسنامه تشکیل مدارس هیأت امنایی، تامین مالی این مدارس از روش هایی دیگر بوده و طبق صحبت «مرضیه گرد» رییس سازمان مدارس غیر دولتی، دریافت هزینه اجباری تحت عنوان شهریه، تخلف قانونی است؛ چرا که این تغییر سبک مدیریتی باید پس از اطمینان از تایید محل تامین مالی انجام شود و محل تامین مالی اینگونه مدارس اولیا نیستند.

وظیفه نظارت بر این مدارس طبق قانون بر عهده اداره آموزش و پرورش شهرستان یا منطقه بوده و در نهایت به شورای این اداره گزارش می شود که در صورت رضایت بخش نبودن، نسبت به انحلال هیات امنأ اقدام شود.

در سالهای اخیر مدارس دولتی واقع در محلات فقیرنشین نیز از این تغییر مستثنی نبوده اند؛ به گونه ای که در بعضی از محلات تنها مدرسه دولتی تبدیل به هیات امنایی شده و بدون تغییر مثبت، اقدام به اخذ شهریه اجباری می کنند؛ این تخلفات وسیع باعث شد تا دید مردم به مدارس هیأت امنایی تغییر کرده و این تغییر مدیریتی را بهانه ای برای کسب درآمد از زیرساخت های دولتی و مردمی بدانند.

 

استان هرمزگان یکی از استان هایی است که این روند هیأت امنایی شدن با هدف مشارکت مردم و رفتن به سمت مدارس خود گردان در آن به شدت در حال افزایش است؛ برای بررسی وضع این مدارس به سراغ دو نفر از اولیا که فرزندانشان درمدارس هیأت امنایی محلات فقیر نشین شهر بندرعباس در حال تحصیل اند رفتیم.

تقاضای مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به عنوان شهریه

لیلا امیری اظهار کرد: برای ثبت نام فرزندم به مدرسه ای واقع در محل سکونت خود که سابق دولتی بوده و اکنون به شکل هیأت امنایی اداره می شود، مراجعه کردم؛ در هنگام ثبت نام، درخواست مبلغ دو میلیون ریال بابت شهریه کردند و ما با اکراه آن را پرداخت کردیم.

امیری افزود: با وجود پرداخت شهریه، لیستی طولانی از اقلام مورد نیاز مانند پلاستیک زباله، ماژیک ، کاغذ، توپ، مایع دستشویی و … برای تهیه به ما داده شد.

وی با اشاره به اینکه با وجود گرمای هوا کولر کلاس پسرم خراب بود و امکانات رفاهی  مناسبی نیز نداشت افزود : در جواب اعتراض ما، درخواست پول برای خرید کولر کردند.

وی خاطر نشان کرد: مدارس هیأت امنایی نباید هم چون مدارس غیر انتفاعی بار تمامی هزینه ها را بر دوش والدین بیندازند زیرا این مدارس سابق، دولتی بوده و اکنون نیز تحصیل رایگان با کمک آموزش و پرورش در این مکان حق مردم است.

دریافت هزینه برای خرید اقلام مورد نیاز

اعظم محمدی مادر یکی دیگر از دانش آموزان اظهار کرد : بالغ بربیست سال بود که مدرسه ای دولتی در محله قدیمی ما وجود داشت و فرزندان من در این مدرسه درس می خواندند.

وی افزود: سه سال پیش که برای ثبت نام دخترم مراجعه کردم، به ما اطلاع داده شد که شیوه مدیریت مدرسه به هیأت امنایی تغییر کرده و تقاضای مبلغ ۱۵۰ هزار تومان برای شهریه شد.

وی با اشاره به اینکه مسئولان مدرسه به دفعات از ما درخواست هزینه و خرید اقلام کرده اند؛ افزود: تعداد دانش آموزان این مدرسه بالا است و این دریافت هزینه از والدین، آن هم در این محله و در این مدرسه که سالیانی طولانی محل تحصیل رایگان ساکنین این محله بوده؛ باعث بدبینی مردم  به سازمان آموزش و پرورش شده است.

محمدی خاطر نشان کرد: با وجود تشویق رسانه ها به فرزند آوری و نیاز کشور به افزایش جمعیت، آیا توقع ما والدین برای تحصیل رایگان فرزندان حداقل برای محلات فقیر نشین، توقع زیادی است؟

در ادامه برای پیگیری این مسائل با سازمان آموزش و پرورش استان هرمزگان تماس گرفتیم که با وجود پیگیری های مکرر مصاحبه با مسئولان مربوطه به دلیل مشغله آن ها مقدور نشد.

انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۰۲۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل حدود ۱۲ هزار کلاس درس به دانش‌آموزان در مهر ۱۴۰۳

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: پیش‌بینی می‌کنیم ‌از پروژه‌های فعال، ۲ هزار پروژه یعنی حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار کلاس درس را مهر سال جاری با حضور رئیس‌جمهور تحویل دانش‌آموزان بدهیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش، حمیدرضا خان‌محمدی با اشاره به مأموریت‌ها و مسائل حوزه نوسازی مدارس اظهار کرد: جایگاه معلم، محلی است که در آن تدریس می‌کند، هر چقدر آن مدرسه مرتب‌تر و معماری خاص داشته باشد، جایگاه تعلیم و تربیت تقویت خواهد شد، بر این اعتقاد هستیم که جایی که در تابستان بانک‌ها از مدارس خنک‌تر، در زمستان از مدارس گرم‌تر و از لحاظ نظامات معماری، بانک‌ها بهترین ساختمان را داشته باشند و مدارس ضعیف‌ترین ساختمان را داشته باشند، آن تمدن؛ آن جریان، آن روستا و آن انقلاب رشد نمی‌کند، یکی از مهم‌ترین مواردی که باید به گفتمان تبدیل شود، همین موضوع است.

وی افزود: هر چه بیشتر امکانات به آموزش و پرورش اختصاص پیدا کند باعث می‌شود سایر مسیرها بیشتر رشد کنند، اگر می‌خواهیم سوخت را کنترل و مملکت‌مان را با محیط‌زیست سازگار کنیم راه آن آموزش و پرورش است، راه همه موفقیت‌ها از کوچه پس‌کوچه‌های مدرسه می‌گذرد، مدرسه اما اگر از لحاظ کالبدی نامناسب باشد، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد، این مطالبه از جنس اینکه بتوانیم فضاهای آموزشی را طبق آن چیزی که سند تحول تعیین کرده است، باید عمومیت پیدا کند، باید به یک جریان تبدیل شود.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه حداقل ۱۵۰ مدرسه داریم که معماری‌های آن‌ها بی‌نظیر است، گفت: این‌ها اگر روایت شود سطح انتظارات مدیران هم بالا خواهد رفت، نباید تصور شود که مدرسه تنها یک چهاردیواری با چند کلاس یک‌شکل است، جایگاه مدرسه از نظر کالبد اهمیت دارد.

خان‌محمدی گفت: مدارس آفتاب ۱۲ سال بلاتکلیف افتاده بود و اکنون در حال تکمیل شدن است. خیران مهمترین ارکان در مدرسه‌سازی هستند، وقتی خیران می‌آیند می‌گویند از مال خود و ارث خود برای مدرسه‌سازی می‌گذریم، این یعنی اینکه مهم‌ترین مسئله در کشور مدرسه و مدرسه‌سازی است و همگان از خنده و شادی دانش‌آموزان خوشحال می‌شوند.

وی درباره تعداد مدارسی که قرار است در سال جاری تحویل آموزش و پرورش شود، خاطرنشان کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در دولت سیزدهم وجود دارد، اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است، رئیس‌جمهور هم در ابتدای سال جاری در دیدار کارگزاران به این موضوع اشاره کردند، پیش‌بینی می‌شود از پروژه‌های فعال، ۲ هزار پروژه را حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار کلاس درس را با حضور رئیس‌جمهور تحویل دانش‌آموزان دهیم که شامل پروژه‌های آموزشی، پرورشی، ورزشی، تربیتی خواهد بود، این هدیه دولت به دانش‌آموزان خواهد بود.

کد خبر 752016

دیگر خبرها

  • وزیر آموزش و پرورش: ارسال لایحه تقویت مدارس دولتی به مجلس / این دولت روزی 8 مدرسه ساخته است
  • پیگیری لایحه تقویت مدارس دولتی/ احداث روزانه ۸ مدرسه در کشور
  • تحویل حدود ۱۲ هزار کلاس درس به دانش‌آموزان در مهر ۱۴۰۳
  • ۹ معلم مدارس غیردولتی استان سمنان تقدیر شدند
  • توانمندسازی معلمان مدارس غیر دولتی سمنان در دستور کار است
  • ساخت ۴۳ مدرسه با حدود ۲۰۰ کلاس درس در استان مازندران
  • تجلیل از ۴۰ خیرمدرسه ساز در چهارمحال و بختیاری
  • حمایت از معلمان مدارس غیردولتی در قانون جدید این مدارس، مد نظر است
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود